Stel direct online uw vraag

Wij streven ernaar om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden

Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Veelgestelde vragen door eigenaren van een rieten dak

Wat is als ik van mijn serviceovereenkomst af wil?

U kunt uitstappen wanneer u wilt. In uw beveiligde account kunt u zelfs precies zien wat de hoogte van het saldo is wat u bij uittreden terugkrijgt. Het kan zo zijn dat er een achterstand is, omdat er al wel onderhoud is gepleegd, terwijl u dat niet helemaal had betaald. In dat geval zal er een factuur met het openstaande bedrag worden verzonden.

Wat als ik mijn pand verkoop?

Jazeker. Nadat RietGarant® een dakkeuring heeft uitgevoerd ontvangt u een keuringsrapport. Op basis van dit rapport brengt RietGarant® een offerte uit. Aan de hand van dit voorstel kunt u beslissen of u mee wilt doen of toch besluit geen serviceovereenkomst af te sluiten. De hoogte van de maandelijkse servicebijdrage hangt af van de leeftijd van het dak en de behoefte aan onderhoud.

Wat als ik mijn pand verkoop?

Als u uw pand verkoopt heeft u de mogelijkheid om (kosteloos) uit te stappen of u kunt uw serviceovereenkomst (met het opgebouwde tegoed) mee-verkopen aan de nieuwe eigenaar van het pand. Dit kan waardevol ‘wisselgeld’ zijn bij de onderhandelingen. In het geval van verkoop van de serviceovereenkomst wordt uw account overgedragen aan de nieuwe eigenaar, nadat we hem hem of haar een nieuwe serviceovereenkomst hebben gesloten.

Mijn rietdekker is geen lid van RietGarant®, wat nu?

Uiteraard kunt u met uw rietdekker in contact treden en hem te vragen of hij lid wil worden van onze coöperatie. Daardoor kan hij de service van RietGarant® ook aan zijn klanten aan gaan bieden. U kunt ook zelf contact opnemen met RietGarant® ([email protected]). Wij benaderen dan uw vaste rietdekker met de vraag of zijn bedrijf lid wil worden van onze coöperatie. Mocht uw rietdekker geen lid willen worden dan heeft u de keuze om over te stappen naar een van onze leden. Niet ieder rietdekkersbedrijf kan lid worden van RietGarant®, omdat we eisen stellen aan de kwaliteit van het werk van de rietdekker. Dit heeft te maken met de kwaliteit van het dak, het toepassen van ARBO en milieu-wetgeving en de bereidheid om samen te werken en afspraken na te komen.

Zijn mijn persoonlijke gegevens bij RietGarant® veilig?

Ja. RietGarant® maakt voor al haar klanten (zowel particuliere opdrachtgevers en de rietdekkers) een persoonlijk beveiligde account aan op mijnrietgarant.com. Daardoor zijn uw gegeven beveiligd en versleuteld opgeslagen.


Komt mijn eigen rietdekker altijd het onderhout uitvoeren?

In principe wel, maar het kan zo zijn dat uw rietdekker een te grote druk op zijn agenda heeft. Hij kan dan aan RietGarant® vragen of een van de andere leden bij kan springen en het onderhoud op zich wil nemen. Daarom zijn we een coöperatie. Zo kunnen we elkaar helpen waar dat nodig is en ook de kwaliteit van het werk blijven garanderen. Rietdekkers hebben een concurrentiebeding getekend, zij beloven daardoor dat zij tijdens de overname van dergelijke klussen geen commerciële activiteiten ondernemen. U blijft gewoon klant van uw eigen rietdekker.


Hoe weet ik dat RietGarant® een betrouwbare partner is?

Ten diepte is een overeenkomst aflsluiten een kwestie van vertrouwen, maar blind vertrouwen en maar hopen dat het verhaal klopt is niet verstandig! Daarom hebben we algemene voorwaarden opgesteld, zodat u weet waar u aan toe bent. U sluit met ons een serviceovereenkomst. Daarin staat precies omschreven wat onze plichten naar u toe zijn. Hier zijn we ook juridisch aan gehouden. Als u niet tevreden bent dan hopen we dat u ons dit laat weten en lossen we het probleem op, maar uiteraard is het Nederlandse recht onverkort van toepassing op onze overeenkomst. U kan dus altijd een zaak aanspannen.

Wat is nu het grootste voordeel voor mij als opdrachtgever als ik een serviceovereenkomst met RietGarant® afsluit?

Het meest belangrijk is dat u weet dat het al het onderhoud aan uw rieten kap en de mos- en algbestrijding op tijd en goed gebeurd tegen een vaste maandelijkse servicebijdrage.


Hoe weet ik dat er op mijn dak geen onwettige bestrijdingsmiddelen worden toegepast?

Dat kunt u navragen aan uw rietdekker. Uw rietdekker (of de leverancier of wederverkoper) heeft het bestrijdingsmiddel wat hij toepast laten testen en het middel moet voorzien zijn van een productblad. Daarop staat onder andere welke werkzame stoffen er in het middel zijn gebruikt, de dosering van het product, waar het product voor bestemd is en onder welke omstandigheden het product toegepast mag worden. Uw rietdekker moet u, op verzoek, een kopie van het productblad overhandigen.


Wat is de bijdrage van RietGarant® aan een beter milleu?

RietGarant® neemt de zorg voor het milieu serieus. Bij strategische afwegingen die we maken is ‘milieu’ een standaard afweging. De zorg voor de aarde is bijvoorbeeld een van de redenen waarom we zoveel mogelijk digitaal werken (papier besparing), maar ook tijdens de aankoop van bedrijfskleding hebben we gekeken naar de verantwoording die onze leverancier neemt om de belasting voor het milieu tot een minimum te beperken. Als vanzelfsprekend wordt milieuwetgeving binnen RietGarant® toegepast en waar mogelijk gaan we nog een stap verder.


Kan ik mijn overige verzekereningen opzeggen als ik een overeenkomst met RietGarant® sluit?

Nee! RietGarant® is alleen verantwoordelijk voor het onderhoud en de mos-en algbestrijding. Uw reguliere inboedel, opstal en overige verzekeringen dient u gewoon te handhaven.


Kan RietGarant® mij een rietdekker aanbevelen?

Ja. Iedere rietdekker die lid is van de coöperatie is van harte aanbevolen. Verder vervullen wij geen makelaarsfunctie, omdat we onze onpartijdigheid willen waarborgen.


Copyright © 2021, coöperatie RietGarant®️ UA

If this site is report here. spam or abuse, report here.

This site was built with GrooveFunnels.