Stel direct online uw vraag

Wij streven ernaar om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden

Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Wat kost een rieten dak?

Niets accentueert de landelijke en rustieke uitstraling van een pand meer dan een rieten dak. Is uw bestaande dak aan vervanging toe en overweegt u over te stappen op riet? Of wilt u een nieuwe woning of een bedrijfspand laten bouwen? Dan is een rieten dak zeker het overwegen waard. 


Wanneer u zich oriënteert op een rieten dak, zult u vast de kosten daarvan willen vergelijken met die van andere vormen van dakbedekking. Hierna wordt uitgelegd waar de kosten van een rieten dak van afhangen. Ook worden er kengetallen voor de kosten en levensduur van een rieten dak in vergelijking met die van andere daken gegeven. 


Om zeker te zijn van een mooi rieten dak waar u decennia lang plezier van hebt, kunt u contact opnemen met RietGarant. Bij ons kunt u een serviceovereenkomst afsluiten dat u tegen een vast maandbedrag verzekert van al het onderhoud die uw rieten dak nodig heeft. Hierbij werken we graag samen met uw eigen vertrouwde rietdekker. Hij controleert jaarlijks uw dak en doet alles wat nodig is om het riet in perfecte conditie te houden. 


Waar hangen de kosten van een rieten dak vanaf?

Elk dak is uniek. Denk alleen maar aan de oppervlakte, de vorm en de hellingshoek van daken. Hoe minder ‘recht-toe, recht-aan’ een dak is hoe hoger de prijs ligt. 


De kenmerken van het dak

Hoe groot en schuin is uw dak? En welke vorm heeft het? Maar ook: hoe is uw dak opgebouwd? Denk hierbij bijvoorbeeld aan dakdoorvoeren, dakkappellen en schoorstenen. U kunt zich vast voorstellen dat het rietdekken van een dak met een groot oppervlakte en veel onregelmatige vormen (zoals hoeken, rondingen en hoogteverschillen) meer tijd en dus geld kost dan een klein dak met een regelmatige vorm. Een globale richting voor het goed aanbrengen van een rieten kap ligt rond de negentig tot 125 euro per vierkante meter.  


Kosten van rieten daken in vergelijking met andere daken

De onderstaande tabel geeft een kostenindicatie van rieten daken per vierkante meter, in vergelijking met andere daken. De genoemde vormen van dakbedekking zijn van toepassing op daken met voldoende hellingshoek. De tabel laat ook de verschillen in levensduur zien. 

De tabel is gebaseerd op basale gemiddelden en laat de onderhoudsbehoefte van de dakbedekking buiten beschouwing. Een dakkeuring door RietGarant zal de kosten voor al het onderhoud aan uw rieten deken inzichtelijk maken. 

Copyright © 2021, coöperatie RietGarant®️ UA

If this site is report here. spam or abuse, report here.

This site was built with GrooveFunnels.