Stel direct online uw vraag

Wij streven ernaar om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden

Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Wat zijn de voordelen van een rieten dak?

Een rieten dak geeft een pand de sfeer en uitstraling die het verdient. Riet als dakbedekking een goede keus. En dat niet alleen vanwege de uiterlijke schoonheid. Want riet is niet alleen mooi, het isoleert en ventileert ook nog eens uitstekend. En wist u dat een vakkundig gedekt en zorgvuldig onderhouden rieten dak zeker 30 jaar meegaat? 

De voordelen van een rieten dak hangen in de praktijk af van het vakmanschap van uw rietdekker en de kwaliteit van het riet waarmee hij werkt. Om zeker te zijn van een mooi rieten dak waar u decennia lang plezier van hebt, kunt u contact opnemen met RietGarant. Bij ons kunt u een serviceovereenkomst afsluiten dat u tegen een vast maandbedrag verzekert van alle vormen van onderhoud die uw rieten dak nodig heeft. Uw eigen vertrouwde rietdekker controleert jaarlijks uw dak en voert al het onderhoud uit wat nodig is om het riet in perfecte conditie te houden. 

Wilt u een rieten deken op een bestaande of nieuwe woning laten aanbrengen? Kies dan een partner van RietGarant als rietdekker. Deze bedrijven onderscheiden zich door hun vakmanschap, klantgerichtheid en betrouwbaarheid. Dat begint al met het riet zelf. Het is niet om het even welke soort riet u op uw dak krijgt. Partners van RietGarant werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardig zoetwaterriet. 

Riet heeft een natuurlijke uitstraling

Dat riet een natuurproduct is, merkt u direct aan de authentieke, levendige uitstraling van een rieten kap. Niets geeft een pand meer uitstraling dan een rieten deken. Veel mensen vallen alleen al vanwege het rieten dak voor een woning. Wilt u een dergelijke woning nieuw laten bouwen? Overleg dan met uw architect of aannemer over de mogelijkheden van een rieten kap. 

Riet draagt bij aan een gezond binnenklimaat

Dankzij zijn holle stengel isoleert riet goed en reflecteert het de warmte. Hierdoor brengt een rieten deken warmte in de winter en koelte in de zomer. 

Met Riet bespaart u op energie

Omdat riet in de winter warmte brengt en in de zomer koelte, betekent een rieten kap dat de verwarming en verkoeling van uw huis minder energie kost. ’s Winters kunt u de verwarming een graadje lager zetten en ’s zomers kan juist de airco een standje lager. 

Riet verdient een goede onderconstructie

Het effect van een rieten kap op uw binnenklimaat en energiegebruik is afhankelijk van de onderliggende dakconstructie en de manier waarop die is geïsoleerd. 

Vroeger werd het riet met spandraden en binddraad op een open onderconstructie van zogenoemde daksporen en rietlatten bevestigd. Deze manier van rietdekken mag niet meer worden toegepast op panden in Nederland. Tegenwoordig wordt het riet aangebracht op een gesloten onderconstructie het schroefdak. Het materiaal van deze ‘onderdaken’ voldoet aan de moderne eisen op het gebied van isolatie en brandveiligheid.  

Copyright © 2021, coöperatie RietGarant®️ UA

If this site is report here. spam or abuse, report here.

This site was built with GrooveFunnels.